Mijn naam is Rachida Ennahachi, een trotse inwoonster van deze mooie bosrijke gemeente. In maart 2018 ben ik tot raadslid verkozen bij GroenLinks en sinds 1976 ben ik woonachtig in Zeist. Mijn persoonlijke drive om mij in te zetten voor GroenLinks komt voort uit het feit dat ik verbindend wil zijn en stigma’s wil doorbreken. Stigma’s doorbreken doe ik door niet in een valkuil te stappen van tunnelvisie en zaken vanuit verschillende invalshoeken te bekijken. Wat mij hierbij helpt is door veel aan zelfreflectie te doen en in verbinding te blijven met mensen van verschillende lagen uit de samenleving. 

Verbinding vind ik terug in mijzelf, de burger en de maatschappij. Door mijn werk en mijn omgeving heb ik geleerd om mij kwetsbaar op te stellen en open te staan voor feedback. Hierdoor blijf ik in mij zelf ontwikkelen en maakt het mij de persoon die ik geworden ben. In deze fase van mijn leven wil ik mijn opgedane ervaringen, kennis en persoonlijkheid uitdragen en verder ontwikkelen door mij in te zetten voor anderen.

Als tien maanden oude baby ben ik samen met mijn ouders, broers en zus naar Nederland verhuisd (Zeist). Ik ben geboren in een mooie bergachtige omgeving genaamd het Rifgebergte (de Rif) te Marokko. 

De schoonheid van de bergen en de vredige stilte zijn fascinerend mooi. Je kan zelfs de krekels horen tjirpen. Als klein kind ging ik tijdens de zomermaanden naar mijn geboortedorp en had ik daar de tijd van mijn leven. Mijn roots liggen dan ook in dit mooie bergachtige natuurlandschap.

In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij het opleidingscentrum van de Belastingdienst in Utrecht. Hier houd ik mij onder andere bezig met de planning en organisatie van verschillende cursussen die bij de belastingdienst worden gegeven. 

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te fietsen door de natuur, schilderen, het schrijven van korte verhalen, fotograferen, spontane uitstapjes en reizen (voornamelijk stedentrips). 

Ook ben ik als vrijwilliger betrokken bij “Stichting SOS Atlas kind” waar ik bestuurslid ben. Deze Stichting heb ik samen met andere leden in 2013 opgericht en in 2015 hebben wij onze eerste geslaagde actie uitgevoerd. Ik kijk terug op een bijzonder mooie ervaring en ik kan niet wachten om weer een inzamelingsactie te organiseren. 

Naast mijn reguliere werkzaamheden ben ik reeds 20 jaar actief als vrijwilliger. Op 21-jarige leeftijd ben ik als vrijwilliger begonnen bij de lokale radio Zeist (Slotstad radio) als redactrice presentatrice van het radioprogramma “Zaterdagmagazine”. Daarna heb ik meerdere werkzaamheden verricht op vrijwillige basis bij verschillende instanties en organisaties. Ik heb het altijd belangrijk gevonden om mij in te zetten voor de maatschappij, omdat dit veel voor mij als voor de ander betekend! 

Mijn omgeving omschrijft mij als een sociaal, energiek persoon met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Rechtvaardigheid en gelijke kansen voor iedereen staan bij mij hoog in het vaandel, ongeacht afkomst, religie en geaardheid. Als raadslid wil ik mij dan ook graag sterk maken door mijn medemens positief te stimuleren en het bieden van hulp waar nodig.

Ik wil meer aandacht voor het bestrijden van armoede, een inclusieve Zeist, toegankelijker onderwijs voor de minder bedeelden en minder bureaucratie in de zorg. Ik zal mij inzetten voor een nog mooier Zeist. Een Zeist waar iedereen zichzelf kan zijn, juist door de kracht van het verschil.

Ik heb de volgende onderwerpen in mijn portefeuille

  • Commissie Samenleving
  • Kunst en cultuur
  • Welzijn
  • Ouderen
  • Gezondheidszorg
  • Werk & Inkomen / bestaanszekerheid
  • Integratie
  • Onderwijs
  • Project: De Clomp
  • Wijk: West