Vanaf 1 januari 2015 krijgt de gemeente er zoveel verantwoordelijkheden bij op het gebied van zorg, dat niemand precies weet hoe we dit het beste kunnen organiseren. Om hierin meer inzicht te krijgen, organiseert GroenLinks Zeist een Zorgdialoog met verschillende organisaties. Deze vindt plaats op 12 maart om 20:00 uur in De Koppeling (De Clomp 1904). MeanderOmnium, Abrona, Austerlitz Zorgt en Livelife nemen deel aan de dialoog. Inloop vanaf 19:30 uur. Deelname is gratis, aanmelden is gewenst: hans.snel@ziggo.nl

 

Vragen die in de dialoog aan de orde komen, zijn: wat doen we als burgers de hen toebedeelde participatietaken niet oppakken? Hoe gaan we op een verantwoorde manier de huisvesting van zorgbehoevenden organiseren? Wat kan de gemeente doen om de relatie tussen cliënten en zorgverleners te behouden? Hoe kunnen technologische ontwikkelingen bijdragen aan de kwaliteit van zorg?

 

Deelnemers aan de dialoog zijn Erwin Hagen, directeur-bestuurder van MeanderOmnium, Jan Duenk, voorzitter van de raad van Bestuur van Abrona, Wim Oerlemans, vrijwilligerscoördinator van de zorgcoöperatie Austerlitz Zorgt, Cynthia van den Heuvel, directeur van Livelife, een serviceverlener op het gebied van thuis- en kraamzorg, en Fieke Everts, wetenschapper met inzicht in de mogelijkheden van e-health interventies. De dialoog wordt geleid door Henk van Oosteren, oud-directeur van Entréa, jeugdzorgorganisatie in de regio Nijmegen.

 

Na afloop van de dialoog zal Laura Hoogstraten, lijsttrekker van GroenLinks Zeist de opbrengst van de dialoog samenvatten.