Nieuws

Let op: kandidaatstelling gemeenteraad nog t/m 25 augustus mogelijk

GroenLinks in de gemeenteraad van Zeist

GroenLinks groeit als nooit tevoren, 14 zetels in de Tweede Kamer, volle zalen bij de landelijke Meetups en in Zeist in twee jaar tijd 40% groei van het aantal leden. Met onze boodschap over empathie, eerlijk delen en een duurzame samenleving spreken we steeds meer mensen aan die net als wij willen werken aan verandering. 

Op 21 maart 2018 kiezen we een nieuwe gemeenteraad. Gezien de toegenomen belangstelling voor GroenLinks verwachten we te groeien van 3 naar 4 of 5 zetels. De zittende raadsleden willen door, maar in aanvulling op hen zoeken we nieuwe kandidaten die met energie en een frisse blik GroenLinks in de gemeenteraad willen vertegenwoordigen. 

Wil jij als raadslid van GroenLinks werken aan verandering in Zeist? Je kunt je tot en met 25 augustus kandidaat stellen. Stel jezelf op tijd kandidaat, ook als je nog niet helemaal zeker bent, want na de deadline moet je vier jaar wachten. Hieronder lees je hoe je jezelf kandidaat stelt. Op het moment van kandidaatstelling hoef je nog geen lid te zijn van GroenLinks. 

Lees verder

Iets doen, hoe doe je dat?

Zeist - Huis-aan-Huis in Austerlitz

Velen zullen het gevoel herkennen: er gaan dingen in de wereld niet zoals jij vindt dat ze moeten gaan. Je volgt de ontwikkelingen, geeft aan goede doelen en stuurt soms een boze tweet, maar je wilt meer bereiken. Je wilt echt iets doen. Maar iets doen, hoe doe je dat?

Lees verder

GroenLinks Zeist verwelkomt 200e lid

Welkomstpakket 200e lid van GroenLinks Zeist

Met een boodschappentas vol biologische producten van De BioBasis verwelkomde GroenLinks Zeist deze week haar 200e lid. De afdeling is in twee jaar tijd met 40% gegroeid. Raadslid Roel van Nieuwstadt bezorgde de boodschappentas woensdagmiddag bij het blij verraste lid in de wijk Vollenhove.

Lees verder

Ledental GroenLinks Zeist in 2 jaar met ruim 40% gegroeid

GroenLinks Zeist telt 199 leden

De opmars van GroenLinks is ook in Zeist merkbaar. Telde GroenLinks Zeist op 1 juli 2015 nog 139 leden, nu is dat aantal gegroeid naar 199. Een groei van ruim 40%. Veel van de nieuwe leden zijn ook direct actief. Tijdens de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen hielpen ruim 60 leden en sympathisanten mee, waardoor wij bij 9.000 deuren konden aanbellen. En dat vertaalde zich in een geweldig verkiezingsresultaat. Met 11,6% van de stemmen werden wij in Zeist de 3e partij. We zien vol vertrouwen de verkiezingen voor de gemeenteraad tegemoet.

Word jij ons 200-ste lid? Dan staat je een mooie verrassing te wachten. Meld je nu aan en misschien ben jij wel de gelukkige.

 

Verduurzaming Zeister scholen gestart

Eco Schools Zeist

Vorig jaar nam de Zeister GroenLinks-fractie het initiatief om de Zeister middelbare scholen te verduurzamen. Niet alleen gebruiken scholen veel energie en grondstoffen, maar ook kun je via het onderwijs kinderen al op jonge leeftijd bewust maken van het belang van duurzaamheid. Daarom diende GroenLinks-raadslid Ronald Camstra een initiatief-raadsvoorstel in om ervoor te zorgen dat de Zeister middelbare scholen deel konden nemen aan het Eco-Schools programma. Het initiatief-raadsvoorstel werd met algemene stemmen aangenomen. Het programma is nu ook echt van start gegaan.

Lees verder

Pagina's