Nieuws

De tweede maaltijd van Zeist

In de maaltijd van Zeist gaat de gemeenteraad in gesprek met de inwoners van de gemeente. De resultaten van de eerste maaltijd zijn deels in uitvoering. In deze tweede maaltijd wil de gemeenteraad vooral in gesprek over de toekomst van Zeist.

Ronald roept je op: zoek op de website van de gemeente naar een voor jou passende activiteit, kom naar een maaltijd of spreek in bij een van de praatpalen.

Motie over de Ja-Ja sticker

Jaarlijks verdwijnen honderdduizenden kilo’s reclamedrukwerk ongelezen in de papier- of vuilnisbak. Daarom dienen Kees Mulder van GroenLinks en Sietske Bunge van D66 een motie in voor het invoeren van de Ja-Ja sticker in Zeist. Een gezamenlijke motie in het belang van duurzaamheid.

Lees verder

Week van de Mantelzorg

Komende week van 5 tot 10 november is de week van de mantelzorg. Er zouden in Zeist zo’n 9000 mantelzorgers kunnen zijn. Mantelzorgers hebben het soms best zwaar: veel uren, intensief werk. Maar je krijgt er ook veel liefde voor en waardering voor.

Lees verder

Algemene beschouwingen GroenLinks Zeist 29 oktober 2019

Voorzitter, ik dacht er over om mijn voordracht als titel mee te geven “niet lullen maar poetsen”. Maar dat is natuurlijk veel te plat voor een algemene beschouwing, zeker in het licht van de oproep die Henny Fokkema onlangs in Zeistermagazine deed om raadsdebatten te beginnen met een gedicht of citaat, om zo de verbeelding te prikkelen.

Lees verder

Vergezicht Armoedebestrijding

Op een hoop terreinen heeft Zeist een duidelijke visie. Maar bij armoedebestrijding mist zo’n vergezicht: Wat willen we over 10 jaar bereikt hebben qua armoedebestrijding? Geen enkel kind groeit in Zeist meer in armoede op?

Dat is Ronalds insteek voor de komende Algemene Beschouwingen volgende week dinsdag. Kom vanaf twee uur kijken bij de Algemene Beschouwingen.

Evaluatie Centrumvisie

De evaluatie van de centrumvisie is verschenen. Er komt een divers beeld uit. Er gaat minder doorgaand verkeer door het centrum, wat ruimte geeft voor meer gezelligheid. Winkelend publiek is dan ook best tevreden, ook over de bereikbaarheid van het centrum.

Lees verder

Pagina's