Nieuws

GroenLinks stelt mondelinge vragen over fietspad naar De Uithof

Fietspad Zeist-West - Uithof

Aanstaande dinsdag 9 mei zal Ronald Camstra namens de GroenLinks-fractie mondelinge vragen stellen in de gemeenteraad. Onderwerp van de vragen is een artikel op de website van de provincie, waarin ineens met grote stelligheid de komst van een nieuw fietspad tussen Brugakker en de Uithof wordt aangekondigd.

Lees verder

Nederland en Zeist kiezen voor hoop

Nederland én Zeist kiezen voor hoop

10 zetels erbij: wat een geweldig resultaat! En in Zeist zijn wij met 11,6% van de stemmen de derde partij geworden. Natuurlijk hadden we graag het aantal zetels gekregen dat de peilingen ons leken toe te wijzen. Maar we mogen trots zijn op de winst die we hebben behaald. Die winst is vooral te danken aan de tomeloze inzet van al onze leden, sympathisanten en vrijwilligers. Duizend maal dank daarvoor!

Lees verder

GroenLinksleden in Zeist stellen Mark Rutte kritische vragen

Vandaag was Mark Rutte op verkiezingstoernee in Zeist. Reden voor een aantal actieve GroenLinksleden, waaronder raadslid Ans Pereboom, om hem eens kritisch te bevragen over de ontkenning van het klimaatprobleem in het verkiezingsprogramma van de VVD en over de mensonterende situatie van vluchtelingen op de Griekse eilanden. Hoe valt dat laatste te rijmen met het feit dat je waarden en normen ( "doe normaal man" ) hoog in het partijvaandel zegt te hebben. Juist vandaag kwam aan het licht dat de klimaatpassage - onder druk van een handjevol klimaatsceptici - uit het VVD-programma is geschrapt...    De antwoorden van Mark Rutte waren nogal vaag en ronduit onbevredigend.

 

 

 

Artikel 1 Grondwet duidelijk zichtbaar gemaakt in gemeentehuis

Artikel 1

Tijdens de raadsvergadering van 21 februari is in de raadszaal van Zeist de tekst van Artikel 1 van de Grondwet feestelijk onthuld. In juli j.l. had de raad unaniem een door GroenLinks geïniteerde motie aangenomen, die vroeg om het duidelijk zichtbaar aanbrengen van deze tekst in het gemeentehuis. De tekst is niet alleen aangebracht in de raadszaal, maar ook op een prominente plaats in de publiekshal, zodat iedere bezoeker deze tekst tegenkomt bij een bezoek aan het "huis van de democratie" . Ter gelegenheid van de onthulling van de tekst hield burgemeester Koos Janssen een inspirerende toespraak over het belang van Artikel 1 van de Grondwet. De tekst van deze toespraak kunt u hieronder in zijn geheel lezen.

Lees verder

Huis-aan-huis in Zeist: de eerste 5000 deuren

Huis-aan-huis in Zeist

Overal in Nederland trekken groepen vrijwilligers erop uit om deuren langs te gaan, en ook Zeist voert actief huis-aan-huis campagne. Nooit eerder heeft GroenLinks Zeist, momenteel 160 leden groot, zoveel vrijwilligers op de been gebracht. Samen hebben wij inmiddels bij ruim 5.000 deuren aangebeld. Hoe bevalt Huis-aan-huis campagne voeren?

Lees verder

Pagina's