Een paar maanden geleden zijn er een aantal buslijnen in Zeist andere routes gaan rijden. Voor de gebruikers betekent dit in veel gevallen dat ze naar een andere bushalte moeten lopen, die vaak ook wat verder weg is. GroenLinks raadslid Peter Spoelstra heeft een tweetal schriftelijke vragen hierover gesteld aan het college. Eén over de moeilijke toegankelijkheid van bushaltes voor mensen, nu deze ook van andere kanten af naar een bushalte komen in een nieuwe situatie. Een tweede vraag gaat over het mogelijk meer vervoersaanvragen bij de WMO, nu de loopafstand naar bushaltes in een aantal wijken fors is toegenomen.
De door GroenLinks gestelde vragen:
Met het strekken van de buslijnen in Zeist is de bushalte "Brugakker" komen te vervallen. Dat heeft tot gevolg dat de meeste bewoners van Brugakker nu zijn aangewezen op de bushalte aan de Koppelweg. Deze is echter slecht bereikbaar vanuit de wijk Brugakker. Het trottoir ontbreekt tussen de bushalte richting centrum Zeist en de wijk Brugakker omdat de noodzaak daarvan tot voor kort ontbrak. Daarom worden bewoners nu gedwongen twee maal de Koppelweg/ Weteringlaan, over te steken. Dat is voor valide bewoners onwenselijk maar dat is voor mindervaliden zelfs als veel te gevaarlijk te kwalificeren.
Bent u bereid dit probleem op te pakken en deze situatie te verbeteren?
Door het strekken van de buslijnen in Zeist is voor veel bewoners de afstand tussen de woning en de dichtstbijzijnde bushalte groter geworden. Voor mensen met een beperkte mobiliteit kan die afstand zelfs te groot zijn geworden.
Heeft de nieuwe situatie geleid tot een verhoogd aantal aanvragen voor de vervoersvoorzieningen van de WMO, zoals dat ook in andere gemeenten in het BRU gebied het geval is?
Met vriendelijke groet, Peter Spoelstra