In maart zijn de laatste woningen aan de Schaerweijdelaan betrokken die deel uitmaken van het project "De Hof van Zeist". Deze woningen moesten natuurlijk ook aangesloten worden op de riolering. Daarvoor is het asfalt van de Schaerweijdelaan opengebroken op 27 plaatsen. Na de aanleg van de riolering zijn de gaten weer gedicht. Maar op een dusdanig slechte wijze dat er nu, met name in de fietsstrook, 27 "verkeersdrempels" ontstaan zijn. Reden voor de fractie van GroenLinks om hierover schriftelijke vragen te stellen aan het college van B&W. Onderstaand vindt u de vragen die op 2 juli door GroenLinks gesteld zijn, vergezeld van een foto. Eén plaatje zegt immers vaak meer dan 1000 woorden...

De bouwwerkzaamheden aan de Schaerweijdelaan t.b.v. het project De Hof van Zeist zijn beëindigd, in maart zijn de laatste woningen aan de Schaerweijdelaan opgeleverd.

Ten behoeve van deze woningen zijn er aansluitingen gemaakt op het hoofdriool, gelegen onder het midden van de rijbaan aan de zijde van de Hof van Zeist. Hiervoor was het blijkbaar noodzakelijk om het asfalt open te breken. Vervolgens is het riool aangelegd en is de straat weer gedicht.

De fractie van GroenLinks heeft geconstateerd dat dit op welgeteld 27 plaatsen gebeurd is. Voor de afdichting van het wegdek zijn verschillende materialen gebruikt; stoeptegels, bakstenen in diverse kleuren en maten, schijnbaar met wat er op dat moment toevallig voorhanden was.                                                                           

E.e.a. heeft er in geresulteerd dat het wegdek - en met name dat van de rode fietsstrook - ernstig is aangetast. De weggebruiker, en met name de fietser, wordt om de paar meter geconfronteerd met in totaal  27  “verkeersdrempels”  in het stuk Dwarsweg – van Lenneplaan.    ( zie ook de drie bijgeleverde foto’s  )

Niet alleen is het gebruik van deze belangrijke fietsroute, waarover  veel woon-school-verkeer plaatsvindt, uiterst oncomfortabel geworden, voor (kinder-) fietsen met kleine wielen kan dit ronduit gevaarlijk zijn. Daarnaast is er ook het esthetische aspect: het is écht een rommeltje geworden.

De fractie kan zich niet voorstellen dat een dergelijk herstel van het wegdek na -noodzakelijke-  werkzaamheden binnen de gestelde normen, kaders en afspraken van de gemeente Zeist - die hier wegbeheerder is - valt.

Daarom heeft de fractie de volgende vragen aan het college:

Vragen:

1.     Wie is de opdrachtgever geweest voor de werkzaamheden voor aansluiting op het riool ?       Is dat de gemeente of de  betrokken corporatie ?

2.      Als de gemeente dit is, kan het college dan uitleggen hoe een dergelijke oplevering  van het wegdek mogelijk is ? Als de corporatie dit is, kan het college dan uitleggen op welke wijze de gemeente toegezien heeft op een goede afwikkeling ?

3.      Zijn de werkzaamheden gedaan binnen de gemaakte afspraken en het opgestelde bestek ?

4.      Als dit wel zo is, hoe kan het dan dat er goedkeuring voor gegeven is door de gemeente om een wegdek zo ernstig aan te tasten. Als dit niet zo is, wat heeft de gemeente qua handhaving ondernomen ?

5.      Op welke termijn kunnen we verwachten dat het wegdek adequaat hersteld zal zijn ?

6.      Op wie worden de kosten van de herstelwerkzaamheden verhaald ?

7.      Wat gaat het college doen om herhaling te voorkomen ?