Op 22 mei vinden de Europese Verkiezingen plaats. Volgens GroenLinks kunnen veel problemen - zoals het milieu, de werkeloosheid en de bankencrisis - alleen op Europese schaal goed worden aangepakt. Om de interesse in Europa te vergroten, start GroenLinks Zeist op 3 mei op Facebook een GroenEUquiz. Met de quiz zijn groene prijzen te winnen. Wie de Facebookpagina van GroenLinks Zeist 'leuk vindt', krijgt vanaf 3 mei dagelijks een nieuwe vraag te zien.

De Europese Verkiezingen trekken al jaren minder kiezers dan die voor de Tweede Kamer en de Gemeenteraad. Veel Nederlanders weten weinig over Europa en dat beïnvloedt hun interesse. Bovendien zijn veel mensen van mening dat Europa teveel invloed heeft. Maar de milieuvervuiling, de werkeloosheid en de bankencrisis zijn problemen die zich niet aan landsgrenzen houden. GroenLinks pleit daarom voor een sterk Europa, maar wel een sociaal en groen Europa.

Met de GroenEUquiz wil GroenLinks de belangstelling onder Zeister inwoners voor Europa vergroten. Vanaf 3 t/m 22 mei staat er op de Facebookpagina van GroenLinks Zeist iedere dag een nieuwe meerkeuzevraag. Het antwoord wordt de volgende dag bekendgemaakt, samen met het standpunt van GroenLinks en achtergrondinformatie.

De winnaar van de quiz wint een groen boodschappenpakket ter waarde van €100,-. Daarnaast verloot GroenLinks onder alle andere deelnemers enkele groene prijzen. Ieder goed antwoord telt als een lot in de loterij. De quiz staat ook open voor inwoners buiten Zeist.

Bezoek voor meer informatie de Facebookpagina van GroenLinks Zeist.

https://www.facebook.com/GroenLinksZeist