Welkomstpakket 200e lid van GroenLinks Zeist
Welkomstpakket 200e lid van GroenLinks Zeist

GroenLinks Zeist verwelkomt 200e lid

Met een boodschappentas vol biologische producten van De BioBasis verwelkomde GroenLinks Zeist deze week haar 200e lid. De afdeling is in twee jaar tijd met 40% gegroeid. Raadslid Roel van Nieuwstadt bezorgde de boodschappentas woensdagmiddag bij het blij verraste lid in de wijk Vollenhove.

In een tijd waarin steeds minder mensen lid worden van een politieke partij ziet GroenLinks het aantal leden steeds harder stijgen. In 2016 groeide het ledental met 12 leden, in het eerste half jaar van 2017 kwamen er 43 leden bij. Zeist volgt hiermee de landelijke trend bij GroenLinks.

Ook het aantal actieve leden groeit. Tijdens de campagne voor de Tweede kamerverkiezingen hebben meer dan 60 leden meegeholpen. In totaal zijn zo’n 75 leden actief, in fractie, bestuur, werkgroepen en in de campagne. Ze dragen allemaal bij aan de zichtbaarheid van de partij in de gemeente.

De belangstelling voor het raadswerk neemt eveneens toe. Verschillende leden en sympathisanten hebben hun interesse kenbaar gemaakt. De deadline voor kandidaatstelling is 25 augustus om 22:00 uur.