Nederland én Zeist kiezen voor hoop
Nederland én Zeist kiezen voor hoop

Nederland en Zeist kiezen voor hoop

10 zetels erbij: wat een geweldig resultaat! En in Zeist zijn wij met 11,6% van de stemmen de derde partij geworden. Natuurlijk hadden we graag het aantal zetels gekregen dat de peilingen ons leken toe te wijzen. Maar we mogen trots zijn op de winst die we hebben behaald. Die winst is vooral te danken aan de tomeloze inzet van al onze leden, sympathisanten en vrijwilligers. Duizend maal dank daarvoor!

Het hoopvolle van deze uitslag is dat heel veel jonge mensen voor GroenLinks lijken te kiezen. Dat merken we ook aan de vele jonge vrijwilligers die zich in de laatste weken bij onze campagne in Zeist hebben aangesloten. Dat betekent dat niet alleen onze partij, maar ook onze dromen en idealen in de nabije toekomst op een breed draagvlak kunnen blijven rekenen.

Dank aan onze ruim 60 vrijwilligers die zich in de afgelopen maanden hebben ingezet voor de huis-aan-huis-campagne waarin wij bij bijna 9.000 adressen hebben aangebeld: Anna, Annemiek, Ans, Ans, Ante, Antoon, Arieanne, Ben, Birgit, Bob, Carlijn, Christa, Cyriel, Els, Eric, Evamarije, Falco, Frank, Frans, Frits, Garmt, Gerah, Gerard, Gert-Jan, Hans, Hans, Hans, Hans, Jaap, Jan, Jeroen, Joeri, Jolanda, Joren, Joke, Juliëtte, Kees, Laura, Liesbeth, Linda, Lisa, Maria, Marieke, Marjan, Naomi, Peter, Petrina, Pieter Jan, Regine, Rikkert, Roel, Roel, Ronald, Ronald, Sam, Samia, Stan, Swinda, Tamar, Werner, Wupke  en Paul met zijn djembégroep Kobadji.

We gaan nu niet op onze lauweren rusten. We gaan door, immers over een jaar hebben we de gemeenteraadsverkiezingen. GroenLinks wil – naast haar politieke activiteiten – een beweging worden, ook in Zeist. Daarom gaan we door met onze campagne. Het wordt – zoals we drie jaar geleden met elkaar in Zeist hebben afgesproken – een permanente campagne. We gaan de straat op, de wijken in, we gaan luisteren en we gaan de dialoog aan. We bouwen aan een verkiezingsprogramma, voor Zeist en de afzonderlijke wijken. Zo gaan we iedere dag werken aan de realisatie van onze idealen.

Tot gauw!

Pieter Jan Stokhof

Voorzitter afdeling Zeist