Pluimen 2019
Pluimen 2019

Rode Pluim voor Netwerk Gewoon Samen, Groene Pluim voor Samen Duurzaam Zeist

Netwerk Gewoon Samen en Samen Duurzaam Zeist hebben de Rode en de Groene Pluim van GroenLinks gewonnen voor hun bijzondere bijdragen aan een sociaal en duurzaam Zeist. Netwerk Gewoon Samen is het jongeren-vrijwilligersnetwerk uit Zeist. Via dit netwerk zetten jongeren tussen de 15 en 30 jaar zich vrijwillig in voor inwoners die hulp nodig hebben, maar geen netwerk dat die hulp kan bieden.  Bij Samen Duurzaam Zeist werken inwoners, ondernemers en de gemeente samen aan acties die bijdragen aan een groen, gezond en duurzaam Zeist. Dit gebeurt door allerlei projecten, werkgroepen, en initiatieven op het gebied van klimaat en energie, kringloopeconomie, natuur en landschap en een gezonde leefomgeving. Het is de vijfde maal dat GroenLinks de Pluimen uitreikte. Vorig jaar waren Eet Mee en Repaircafé Zeist de gelukkige winnaars.   

Voor Netwerk Gewoon Samen was het de tweede keer dat ze werden genomineerd. En nu werd die nominatie bekroond. Ook Atelier Totem en de Vrouwentaalgroep Zeist waren genomineerd voor de Rode Pluim. Voor de Groene Pluim waren naast Samen Duurzaam Zeist ook de kringloopwinkel Zeist en De Groene Schuur genomineerd. Fractie en bestuur van GroenLinks Zeist hebben uit een grote lijst met sociale en duurzame initiatieven de nominaties vastgesteld. Daarna hebben de leden van de afdeling de winnaar bepaald. Voorzitter Liesbeth Raymakers van GroenLinks afdeling Zeist maakte de winnaars bekend tijdens de goedbezochte nieuwjaarsborrel op 24 januari in de stal Den Eijck van Landgoed Vollenhoven. De winnaars van vorig jaar mochten de wisseltrofee doorgeven aan de nieuwe winnaars. 

De Rode Pluim is een kunstwerk van voormalig GroenLinks raadslid Arend Knot, getiteld ‘Rainbow Warrier’. De Groene Pluim, een soort bijenkorf, is gemaakt door Sebas van Atelier Totem.