Verslag ALV juni 2019

Met 43 leden was de bijeenkomst in het Energiecentrum op woensdag 5 juni één van de best bezochte ooit.

De nieuwe locatie van Mijn Groene Huis was afgeladen vol en de stemming zat er goed in. Op alle fronten gaat het goed met onze afdeling en dat komt de sfeer vanzelfsprekend ten goede: een nog steeds groeiend ledenaantal (nu 214 leden), een toenemend aantal activiteiten door leden zelf georganiseerd, een gezonde financiële situatie, een steeds beter op elkaar ingespeelde fractie en een wethouder die in haar eerste jaar al een paar mooie successen heeft geboekt op het gebied van armoedebestrijding en woonbeleid.

Onze gastvrouw Evelien Raap, coördinator van Stichting Energie Zeist, informeerde ons over de activiteiten van deze stichting en van de beide labels Mijn Groene Huis en Mijn Groene Bedrijf. Mijn Groene Huis helpt bewoners in Zeist bij energiebesparing en duurzame opwekking. Mijn Groene Bedrijf doet dat voor bedrijven in Zeist

Na een vrolijke pubquiz over aardgas liet Reinier Pijnenburg, projectleider van Mijn Groene Huis, ons zien wat er op ons afkomt. In 2050 moeten we allemaal afscheid hebben genomen van aardgas. Streven van de gemeente is om dit zoveel als mogelijk al in 2030 te bereiken. In 2021 moet er voor iedere wijk duidelijk zijn wanneer en hoe deze wijk afscheid gaat nemen van aardgas. Wil je geen overhaaste beslissingen nemen, dan kun je best nog even wachten. Maar het kan sowieso geen kwaad om de isolatie van je huis voortvarend op te pakken: goed voor het milieu, goed voor je portemonnee en je bereid je vast voor op een aardgasvrije woning. Wil je meer inzicht in wat afscheid van aardgas voor jou gaat betekenen? Kijk dan eens op www.mijngroenehuis.nu/aardgasvrij/ en klik de situatie en persoonlijke voorkeur aan die op jou van toepassing is. 

Er werd nog lang nagepraat over afscheid van aardgas en andere groene en linkse onderwerpen.

Dank aan Mariët Spierings voor de mooie foto's.