Ik ben 59 jaar en woon sinds 2002 met mijn vrouw Christa in Zeist. We hebben drie volwassen kinderen. Ik werk sinds 1981 bij de Rabobank. Tussen 1990 en 1997 woonden en werkte wij op Schiermonnikoog. Dat heeft onze al bestaande liefde voor de natuur en het belang van milieubescherming nog verder aangewakkerd. Het was dan ook een bewuste keuze om in 1997 voor het groenfonds van de Rabobank te gaan werken. Daarmee nam mijn kennis over duurzaamheid sterk toe en het inzicht hoe belangrijk het is om een lange termijn visie te hebben. 

Je gaat die duurzaamheid vervolgens ook op jezelf betrekken en je gaat mogelijkheden zoeken om je eigen ecologische voetafdruk te verkleinen. We waren dan ook heel erg blij dat we eind 2015 de kans kregen om een energie-nota-nul woning in Sterrenberg (Huis ter Heide) te kunnen kopen. En het werkt echt! Gasloos en bijna geen energielasten. Ook het samenleven in de wijk met de cliënten van Abrona ervaren wij als een plus. Dan ook nog eens fijne buren dus wij wonen daar met veel plezier. 

Vanaf begin jaren negentig stemmen Christa en ik al GroenLinks. In 2010 ben ik lid geworden omdat ik een enorme drang had iets positiefs tegenover de opkomst van Geert Wilders te stellen. 

Eind 2016 ben ik benaderd door Hans Snel of ik wilde meedoen met de campagne van GroenLinks. Dat sprak mij erg aan omdat het mij het gevoel gaf iets concreets te kunnen doen.  

Door de afgelopen campagnes ben ik mij steeds meer betrokken gaan voelen bij zowel Zeist als bij GroenLinks. Deze bestuursfunctie is een mooie invulling om die betrokkenheid nog verder te vergroten.