Ik ben In 1959 in Kampen geboren, waar ik ook opgegroeid ben. Na wat omzwervingen in verschillende landen, woon ik nu bijna twee jaar in Zeist. Zeist heeft mijn hart gestolen, het is een fijne gemeente met vriendelijke mensen. Het heeft een goede ligging, dichtbij de natuur en de Randstad. Ik heb twee uitwonende zonen, de een is 25 en studeert in Leiden, de ander is 27 en werkt voor zijn afstuderen bij een bedrijf in Cambodja.

Het oude centrum en de landgoederen van Zeist vind ik mooi. Het doet me wat aan Engeland denken, waar ik vijf jaar gewoond heb. Ik vind het dan ook belangrijk om het historische van Zeist in zijn waarde te laten. Den Dolder vind ik een fijne plek, die ik al kende, voordat ik in Zeist kwam wonen, door de lange afstandswandelroutes, die door Den Dolder lopen, en die ik vooral in de winter loop. Binnenkort, als het warmer wordt ook weer met de fietsclub op stap.

Ik ben actief in het bedrijfsleven in de energie en telecom sector met een focus op innovaties, bouwstenen voor de toekomst. Ik werk afwisselend in loondienst, als ondernemer met startups en als zelfstandig adviseur. De invalshoek is wat beter kan met techniek, vanuit een commerciële rol, of in gesprek met de overheid (als beleids-beïnvloeder).

We leven in nu een belangrijk tijdsgewricht, waarin we keuzes moeten maken voor mens en milieu. De heldere keuzes en ambities van Groen Links spreken mij aan, waardoor de stap naar de gemeenteraad snel gezet is. Mijn focus is op wat ik kan beïnvloeden en vanuit kleine succesjes naar uitdagende doestellingen toewerken. Ik wil graag aan minder CO2 uitstoot werken, meer werkgelegenheid, een veiliger openbare ruimte en een nog betere dienstverlening door de gemeente.

Naast mijn betaalde activiteiten heb ik, als vrijwilliger, ook geholpen platform organisaties op te richten en te leiden. Deze organisaties zijn uitgegroeid met en door mensen van verschillende pluimages. Het verbindt en daagt ook iedereen op een rustige manier uit. Ik vind het een waardevolle aanvulling op onze, wat individuele, samenleving. In Zeist wil ik ook graag op deze wijze een bijdrage leveren.

 

Ik heb de volgende onderwerpen in mijn portefeuille

  • Dienstverlening, klantgerichtheid & communicatie
  • Afval (Raadsrapporteur RMN)
  • Duurzaamheid, milieu, omgevingswet
  • Mobiliteit
  • Sport
  • Integratie
  • Financiën
  • Wijk: Oost
  • Project: Kerckebosch