Raadsvoorstel unaniem aangenomen

Op 9 november heeft de Raad, ondanks een ingediend amendement van Zeist.nu, unaniem ingestemd met het voorstel Nieuwe Verbindingen Den Dolder”. Het amendement was bedoeld om het hele project op pauze te zetten en meer onderzoek te doen. Het project Nieuwe Verbindingen Den Dolder” loopt al vanaf 2001 en er hebben al vele onderzoeken plaatsgevonden. Kijk voor een historisch overzicht op dendolder.nl. Het amendement werd door het college sterk ontraden, waarop de indiener het zelf introk.

GroenLinks wil niet stilstaan

GroenLinks vindt het enorm belangrijk dat er voortgang zit op het dossier. De kruising aan de noordzijde van het dorp kan nu direct in het grootonderhoud in 2025 worden meegenomen. Ondertussen vindt, mede op initiatief van GroenLinks, verbreed onderzoek plaats bij een zuidelijke verbinding aan de N238. Het onderzoek kijkt naar vijf varianten en toetst op verkeerskundige, sociaal-maatschappelijke, cultureel-historische en ecologische waarden. GroenLinks blijft hierbij scherp op behoud van natuur en biodiversiteit.

Chaos op de stoep

Verder heeft GroenLinks nadrukkelijk aandacht gevraagd voor de veiligheid en toegankelijkheid van voetgangers en fietsers in het centrum van Den Dolder. Vooral het gebied voor de Albert Heijn lijkt volledig vergeten bij de ontwikkeling van Nieuwe Verbindingen. Het is daar nu een wirwar van paaltjes, inzamelbakken, ongelijke stoepen, autos die achteruitrijden. Iedereen die er wel eens komt, weet wat een onoverzichtelijke, onveilige en ontoegankelijke situatie dat oplevert. De Albert Heijn is de meest bezochte winkel van Den Dolder, maar je kunt er niet fatsoenlijk langslopen op de stoep, bijvoorbeeld voor mensen met kinderwagens en kleintjes, voor mensen met rollator, scootmobiel of rolstoel, of forensen onderweg naar de trein.

Gezellig winkelen in Den Dolder

GroenLinks ziet een mooie gelegenheid om van het hart van Den Dolder een gezellig winkelgebied te maken. We hebben hartstikke mooie, kwalitatief goede winkels. Hoe mooi zou het zijn als mensen gezellig kunnen winkelen in Den Dolder, en niet alleen maar gauw boodschappen in de auto gooien. Er komen volop kansen voor het centrum als een aantrekkelijk winkelgebied, onder andere dankzij de komst van de Politieacademie en het bouwen van woningen op de W.A. Hoeve. Door de herinrichting Nieuwe Verbindingen Den Dolder kan het een mooier en veiliger centrum worden.