Na te zijn opgegroeid in Bunnik en later 10 jaar in de Rivierenwijk in Utrecht te hebben gewoond ben ik sinds 2013 woonachting in de gemeente Zeist, eerst in Den Dolder en nu in Huis ter Heide. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen waarvan er één al het huis verlaten heeft.

Volgend op mijn studie Bouwkunde, waarin ik ook een aantal jaar deel uit maakte van het nationale roeiteam, ben ik 10 jaar werkzaam geweest in de ICT. Met een kort verblijf in Engeland startte een tijd waarin ik als huisman voor mijn gezin zorgde. In deze periode kwam ik in aanraking met de lokale afdeling van GroenLinks Zeist en ben ik eind 2016 actief lid geworden.

Sinds maart 2018 ben ik raadslid en in maart 2022 begonnen aan mijn tweede periode in de Raad. Daarnaast ben ik ondertussen werkzaam bij een bedrijf dat zich inzet voor het verduurzamen van gebouwen.

Binnen de fractie houd ik me voornamelijk bezig met de ruimtelijke ordening, denk hierbij aan de kaderstelling voor en besluitvorming over gebiedsvisies en bestemmingsplannen. Vaak lang lopende trajecten zoals de ontwikkelingen in Huis ter Heide Zuid en West, de WA Hoeve in Den Dolder en de transformaties aan de Utrechtseweg.

Bij ruimtelijke ontwikkelingen hoort een visie op wonen, samenleven en duurzaamheid. Duurzaamheid van de gebouwen zelf maar ook het duurzaam samenbrengen van natuur en bebouwing in het te ontwikkelen gebied. Hierbij de juiste balans vinden tussen de belangen van mens en natuur is een typisch GroenLinks dilemma waar ik mij graag mee bezig houdt.

 

Portefeuille

Woningbouw

Bestemmingsplannen

Energietransitie

Duurzaamheid gebouwde omgeving 

Participatie

Wijk

Huis ter Heide + Bosch & Duin

Projecten en Verbonden Partijen

Huis ter Heide West en Zuid

Utrechtseweg Noord

Gebiedsvisie Dijnselburg

Veldheim

Renesselaan

Nieuwe Gemeentewerf

Vogelwijk

RMN

AVU

 

Interview met Falco in Zeister Magazine:

https://www.zeistermagazine.nl/raadslidaanhetwoordfalcovantriet