“ Hoe gaan wij de aarde doorgeven aan onze kinderen en kleinkinderen? ”

Bestuurslid voor ledencontact (community management) en campagneleider Ik ben 58 jaar en woon sinds 1993 in Den Dolder, met Annemieke. Ik heb twee dochters, Suzanne (23) en Eliza (20). Op 1 augustus 2015 ben ik mijn eigen marketing adviesbureau gestart, Nectar Marketing. Sinds begin 2018 richt ik mij volledig op klimaatoplossingen. Vorige banen waren: marketing manager Royal HaskoningDHV, directeur van Almere City Marketing, marketing adviseur bij Berenschot en marketing manager bij Connexxion. Ik maak mij grote zorgen om hoe wij de aarde aan onze kinderen en kleinkinderen doorgeven, maar ook de onrechtvaardige verdeling van welvaart en geluk motiveert mij om actief te zijn voor GroenLinks.

Mijn hele leven stem ik al op GroenLinks en sinds 2003 ben ik lid. Begin 2013 heb ik mij laten overhalen om in de kandidatencommissie te gaan. Het moest er immers maar eens van komen dat ik wat actiever werd. En wat blijkt: ik ervaar niet alleen dat het werk heel nuttig is, maar ik beleef er ook veel plezier aan. Leuk en dankbaar werk met gezellige mensen. Na de kandidatencommissie was ik campagneleider voor de gemeenteraadsverkiezingen 2014, de verkiezingen voor het Europese Parlement 2014, voor de Provinciale Staten 2015, de Tweede kamer 2017 en onze meest succesvolle campagne ooit, die van de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Met een team van zo’n 50 vrijwilligers hebben we bijgedragen aan de groei van 3 naar 7 zetels. 

Van 2013 tot november 2017 heb ik in het bestuur gezeten, met de portefeuille communicatie en ledencontact. Samen met mijn medebestuursleden en de fractie hebben we in vier jaar tijd van de afdeling een bloeiende gemeenschap gemaakt. Op de ALV van 15 november ben ik teruggetreden uit het bestuur om mij als campagneleider helemaal te kunnen concentreren op de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Nu die achter de rug is, ben ik weer toegetreden om als communitymanager en campagneleider bij te dragen aan de bestendiging van ons succes. Voor een sociaal en duurzaam Zeist.