Ik heb op het Bogermancollege te Sneek mijn VWO (profiel Natuur & Gezondheid) afgerond en vervolgens een jaar lang praktisch full - time in de lokale HEMA gewerkt. Verder heb ik destijds vrijwilligerswerk gedaan bij het dr. Wumkeshus, een verzorgingstehuis. Ik hielp hier met de organisatie van de maandelijkse bingo.

Inmiddels woon ik alweer ruim 5,5 jaar in ons mooie, groene dorp, waar ik na mijn tussenjaar naar toe ben verhuist! Ik heb n Utrecht de bachelor Humanistiek afgerond. Dit is een opleiding die zich richt op het humaner inrichten van de samenleving en zingeving. Naast mijn opleiding heb ik onder andere met veel liefde gewerkt als huishoudelijke hulp bij Docura Thuiszorg.

Na mijn bachelor heb ik een pré-master political science aan de Radboud Universiteit gevolgd. Dit zijn de meest relevante vakken van de bachelor politicologie. Inmiddels heb ik ook mijn master Political Theory. Momenteel doe ik een traineeship bij detacheerder New Public. Mijn eerste klus is de communicatie bij gemeente Zoeterwoude ondersteunen.

Al op jonge leeftijd wilde ik graag de waarden die ik belangrijk vind, gelijkheid, menselijkheid en solidariteit, kunnen vertegenwoordigen en uitdragen. Dit zijn in mijn ogen cruciale aspecten voor een fijne samenleving, waarin iedereen zich thuis kan voelen. Deze waardes zie ik terugkomen in de standpunten van GroenLinks.

Om deze waardes verder te kunnen vertegenwoordigen, ondersteun ik de lokale fractie en het campagneteam van onze lokale fractie. Dit doe ik door mee te gaan met huis-aan-huisacties. Tot kort na de verkiezingen van 2022 heb ik ook de sociale mediakanalen onderhouden. Tevens heb ik sinds mei 2021 de rol van buitengewoon raadslid c.q. fractie-assistent vervuld. In maart 2022 ben ik verkozen tot raadslid. Verder ben ik momenteel secretaris van het provinciaal bestuur van GroenLinks provincie Utrecht.

Portefeuille

Werk & Inkomen

Jeugd & Jongeren

Jeugdzorg & Onderwijs

Diversiteit & Inclusie

Wijk

Kerckebosch/ Hoge Dennen

Projecten en Verbonden Partijen

Sociaal in Balans

BIGA

WOM

RDWI

 

Interview met Silke in Zeister Magazine:

Raadslid aan het woord: Silke Zwart | www.zeistermagazine.nl